Снимка Фейсбук/Димитър НиколовОгромна трагедия в Бургас. Бургаското изкуство изгуби една от

...
Снимка Фейсбук/Димитър НиколовОгромна трагедия в Бургас. Бургаското изкуство изгуби една от
Коментари Харесай

Художничката Лора Янева почина след кратко боледуване от COVID-19

Снимка Фейсбук/Димитър Николов

Огромна покруса в Бургас. Бургаското изкуство изгуби една от най-ярките си персони. Вдъхновяващата художничка Лора Янева умря нощес след малко боледуване от COVID-19 в бургаска болница. Лора си отиде от този свят едвам на 36 години. Тя е младата майка, за която здравният министър Костадин Ангелов заяви, че е в тежко положение в Коронавирус поделение.

По информацията на Флагман.бг тя е призната по неотложност на 21 март. Преди това се е грижела за болната си майка, също инфектирана с ковид.

Лора е приета в болница в шестия месец от бременността си.

Още в първите дни положението й обаче внезапно се влошило. Наложило се незабавно секцио, с цел да бъде избавено детенцето й.

Момченцето е изродено в 26-тата седмица и за него сега се грижат наотнатолози. То е в положително общо положение, само че за жалост майка му загуби борбата за живота.

Трагедията за фамилията е голяма, защото преди по-малко от година Лора роди крепко дете, което ненадейно умря в третия месец.

Тя и съпругът й Мирослав събраха сили да си стъпят на кракта и да продължат живота си и малко по-късно фамилията още веднъж имаше мотив за наслада, защото Лора още веднъж бе бременна. 

До последно художничката бе отдадена на редица благотворителни дела. Тя твореше и помагаше с организацията на изложения на деца с увреждания.

Лора бе извънредно вдъхновяваща персона, която оставя ярка диря след себе си. 

„ Момичето с необятната усмивка и огромно сърце – слънчевата Лора Янева – отлетя към слънцето. Прекрасната художничка оставя невероятни дела и картини след себе си. Тъгувам дружно с всички, които я обичаха. Светъл път, благо момиче! Липсваш ни доста! Съболезнования и сили на фамилията ”, написа във фейсбук профила си кметът на Бургас Димитър Николов.

Все още не са ясни датата и часът на поклонението.

" Петел "  изказва съболезнования на фамилията, околните и приятелите на непрежалимата Лора Янева. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР